среда, 02 јун 2021 13:14

Начелник Горан Нонковић одржао састанак са представницима републичких институција са територије Западнобачког управног округа

У кабинету начелника Западнобачког управног округа Горана Нонковића, 01.06.2021. године одржан је састанак на тему - почетак примене Уредбе о режиму граничних провера страних и домаћих пловила („Службени гласник РС“ број 94/2019) и усклађивање са Конвенцијом о режиму пловидбе на Дунаву.

Састанку су, поред начелника управног округа и градоначелника града Сомбора, присуствовали и представници Министарства унутрашњих послова - ПУ Сомбор, Министарства финансија - Управа царина, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре - лучка капетанија Бездан, урбаниста-планер и представници приватног сектора, „YU Agent“ доо.

Присутни су се сложили да је из безбедносних и фискалних интереса од изузетне важности дефинисати, у складу са постојећом ситуацијом и актуелним дешавањима у овом делу Републике Србије, Уредбу о режиму граничних провера страних и домаћих пловила, а у складу са туристичким, безбедносним, економским и другим интересима нашег округа.