четвртак, 26 јануар 2023 12:07

ГОРАН НОНКОВИЋ, НАЧЕЛНИК ЗАПАДНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА ПРИСУСТВОВАО ЈЕ КОНФЕРЕНЦИЈИ „РАЗВОЈ ПРЕКОГРАНИЧНОГ ПРЕЛАЗА САНТОВО-БАЧКИ БРЕГ СА ПОТРЕБНОМ ЦАРИНАРНИЦОМ И ОБЈЕКТИМА У ФУНКЦИЈИ ТЕРЕТНОГ САОБРАЋАЈА

У Новом Саду, среда, 25.01.2023. године

Делегација из Сомбора коју су чинили начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић, градоначелник града Сомбора Антонио Ратковић и координатор за израду планских докумената које финансира град Сомбор Миодраг Петровић, присуствовала је затварајућој конференциј пројекта „Развој прекограничног прелаза Сантово – Бачки Брег са потребном царинарницом и објектима у функцији теретног саобраћаја“.
На конференцији су, поред делегације из Сомбора, учествовали и представници покрајинских органа, учесници пројекта, заинтересовани грађани, представници локалних самоуправа и медији.

На конференцији је истакнуто да је пројектнотехничка документација завршена, а којом је предвиђено шест улазних и шест излазних трака од којих две улазне и две излазне траке за теретни саобраћај и још једна, додатна, излазна трака за специјалне намене. Предвиђено је да гранични прелаз има теретне терминале с обе стране као и објекте неопходне за функционисање теретног прелаза прве категорије.