петак, 26 фебруар 2021 15:44

ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА РАДНЕ ГРУПЕ ЗА СУЗБИЈАЊЕ ШИРЕЊА ВИРУСА КОВИД 19

У четвртак 25.02.2021. године у седишту Западнобачког управног округа, у Великој скупштинској сали града Сомбора одржан је састанак са представницима Радне групе за сузбијање ширења вируса Ковид 19. Састанку су присуствовали: др Горан Стаменковић, помоћник министра и руководилац санитарне инспекције Министарства здравља, Драгана Потпара, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе, др Александра Украден помоћник покрајинског секретара за санитарни надзор Покрајинског секретаријата за здравство, Драган Пушара, руководилац Јединице за подршку Координационој комисији за инспекцијски надзор Владе РС, Јелена Мићић саветник за регулаторну реформу Јединице за подршку Координационој комисији за инспекцијски надзор Владе РС, Данијела Лончар руководилац начелника управних округа и Душан Маријан начелник Западнобачког управног округа у својству домаћина састанка.

 

Са територије Западнобачког управног округа на састанак су позвани руководиоци републичких и покрајинских инспекцијских служби, начелници градске и општинских управа и руководиоци комуналне инспекције и милиције.

Састанак је организован у циљу што ефикасније координације надзора и побољшања сарадње округа и јединица локалних самоуправа и пружање административно техничке помоћи, планирање по утврђеним ризицима (препознавање других објеката/ догађаја који су процењени као високо ризични, када је у питању непоштовање противепидемилиолошких мера у борби против ширења вируса Ковид19) и ефикасност извештавање и проблеми у кородинацији приликом достављања података.