понедељак, 23 мај 2011 18:08

Информисање власника кланица са територије АП Војводине

{gspeech}Дана 19.05.2011.године у Новом Саду одржан је састанак у организацији Западнобачког управног округа, Регионалне привредне коморе Сомбор и Привредне коморе Војводине. Састанак је одржан у Малој сали Привредне коморе Војводине са почетком у 11. часова.

Тема састанка је било представљање пројекта изградње погона за прикупљање и третман црева и других споредних производа животињског порекла, производњу хране за кућне љубимце и производњу међупроизвода за фармаколошку и козметичку индустрију од стране Г-дин Слободана Смоленског испред ГмбХ Смоленски.

У складу са новодонетим Правилником о начину разврставања и поступања са споредним производима животињског порекла, ветеринарско-санитарним условима за изградњу објеката за сакупљање, прераду и уништавање споредних производа животињског порекла, начину спроводјења службене контроле и самоконтроле, као и условима за сточна гробља и јаме гробнице отворене су могућности различитих метода прераде споредних производа животињског порекла што је од нарочитог значаја за објекте који се баве производњом хране животињског порекла (кланице).

 

Предвиђено је одржавање састанка са истом темом у циљу потпунијег информисања власника кланица на територији АП Војводине који ће се одржати у општини Кула у току јуна месеца.{/gspeech}