b_730_730_16777215_00_images_stories_vesti_2019_2020_12_16_pomoc_penzionerima.jpgИз просторија Црвеног крста Сомбор, 14.12.2020. године кренула је испорука солидарних пакета пензионерима са најнижим примањима на територији Града Сомбора. Пакети се састоје од основних животних намирница и средстава за хигијену, а средства за пакете обезбедио је Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање.

Расподела пакета се врши у сарадњи са Градским удружењем пензионера Сомбор које врши све активности везане за састављање листе пензионера који испуњавају прописани критеријум.

Помоћ у реализацији поступка пружили су члан Градског већа за област социјалне заштите Дарко Смиљанић и локална самоуправа, која је прихватила да изврши превоз пакета у насељена места ван Сомбора, као и организација „Црвеног крста“ Сомбор која је преузела обавезу да изврши расподелу пакета на кућне адресе пензионера на територији Сомбора, а на овом обимном послу укључиле су се и Месне организације пензионера у насељеним местима, као и Савез инвалида рада Сомбор.

ПИО Фонду Филијали у Сомбору распоређена су средства за доделу наведене солидарне помоћи према броју корисника пензија чија висина не прелази износ најниже пензије. Поред овог критеријума, на формирање листе утицале су и навршене године живота пензионера, као и случај када пензионер живи сам у домаћинству или у вишечланом домаћинству у коме је једини извор прихода његова пензија која не прелази најнижи износ.
Извор- званична интернет презентација ГУ града Сомбора.