петак, 23 септембар 2016 14:44

Свечано полагање војничке заклетве генерације „септембар 2016“

У касарни „Аеродром“ у Сомбору данас је одржана свечаности поводом полагања војничке заклетве војника на добровољном служењу војног рока генерације „Септембар 2016“, 141. класе кадета Војне академије и Медицинског факултета ВМА, слушалаца 10. класе резервних официра ВА и санитетске службе ВМА. Свечаности је присуствовао министар одбране Зоран Ђорђевић, са сарадницима, који је, честитајући војничку заклетву, истакао да тај свечани чин и заклетву коју је данас изговорило 500 младића и девојака у центрима за обуку Војске Србије потврђује снажну везу наше војске и народа.

– Полагање војничке заклетве у животу свакога од вас доказ је ваше зрелости, одговорности, осећаја припадности и патриотизма, то је чин због кога ваши родитељи и пријатељи могу да буду поносни на вас. Србија вас данас зове, ви сте будућност ове земље. Драго ми је и поносан сам на вас јер сте својим избором дали добар пример свим младим људима како се воли своја домовина и тиме пробудили у њима жељу да управо и они једног дана обављају овај часни војнички позив – поручио је министар одбране додајући да су се добровољним служењем војног рока и уписивањем Војне академије прихватили изузетно тешког, али часног задатка и тиме потврдили приврженост својој отаџбини.

Полагању заклетве присуствовали су и представници Министарства одбране и Војске Србије, начелница Западнобачког управног округа мр Латинка Васиљковић, шеф одсека ЗБУО – а Смиља Грабеж, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима, председник Скупштине града Зоран Парчетић, представници општина Оџаци, Апатин и Кула, представници МУП-а, удружења,  верских заједница, родбина и пријатељи кадета и војника.

008da440-8188-11e6-9eee-001a649ddcfe.jpg 0a548f3e-8188-11e6-9eee-001a649ddcfe.jpg Z2.jpg unnamed (1).jpg