среда, 28 јануар 2015 16:24

Проглашење спортисте 2014. године

{gspeech}Проглашење Спортисте 2014. године по избору Спортског савеза града Сомбора одржано је у Народном позоришту Сомбор.

Бирали су се најбољи у следећим категоријама: 1. Олимпијски спортови; 2. Неолимпијски спротови; 3. Школски спорт; 4. Спортисти са инвалидитетом; 5. Спорт за све (ветерани и рекреација); 6. Награда за врхунски спортски резултат наших суграђана остварених из других клубова Србије, Еуропе и Света  који су своју спортску каријеру почели у Сомбору и 7. Награда за животно дело.

Многобројним званицама се обратио председник Спортског савеза града Сомбора и републички народни посланик Жика Гојковић. Овој свечаности су присуствовали и градоначелник града Сомбора Саша Тодоровић, представници Градске управе Сомбор, Спортског центра „СОКО“, спортски директор Спортског савеза Србије Драган Шешум, генерални секретар Спортског савеза Војводине Младен Стојшин и председник Савеза „Спорт за све“ Војводине Милорад Перишић.

За најбољу спортистктињу Сомбора у 2014. години проглашена је каратисткиња Милана Јакшић, чланица Карате клуба „Сомборац“. 

Традиционални избори и проглашења најбољих спортиста су обележени и у другим општинама Западнобачког управног округа Апатин, Оџаци и Кула. {/gspeech}