четвртак, 24 септембар 2015 12:05

Свечано полагање војничке заклетве – касарна „Аеродром“ Сомбор

Септембарска генерација војника на добровољном служењу војног рока, као и слушаоци Курса резервних војних официра положили су дана 19.09.2015. године заклетву у касарни „Аеродром“ у Сомбору. 

Том приликом војничку заклетву је положило 334 војника, кадета и слушалаца. Свечаности су присуствовали заменик начелника Генералштаба Војске Србије  генерал-потпуковник Јовица Драганић, државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић, представници Министарства одбране и Војске Србије, начелница Западнобачког управног округа мр Латинка Васиљковић, градоначелник града Сомбора Саша Тодоровић, заменик председника општине Оџаци Мирослав Кондић, председник општине Апатин др Живорад Смиљанић, представници цркава, привредних и и образовних друштава, као и многобројна родбина и пријатељи и родбина војника, кадета и слушалаца. 

Честитајући полагање заклетве, генерал Драганић је поручио да су верност датој заклетви, родољубље, чврстина карактера, лично поштење и најсавесније вршење дужности војничке врлине које треба да красе сваког припадника Војске Србије.