субота, 29 мај 2021 08:53

НАЧЕЛНИК ОКРУГА ГОРАН НОНКОВИЋ ПОСЕТИО ФАБРИКУ БИМАЛ СУНЦЕ СОМБОР

Начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић посетио је у четвртак, 27.05.2021. године фабрику „БИМАЛ СУНЦЕ“ Сомбор која послује у оквиру БИМАЛ Групе. Домаћин састанка је био др Александар Васиљевић, директор фабрике „БИМАЛ СУНЦЕ“ Сомбор.


Од новембра 2019. године фабрика „БИМАЛ СУНЦЕ“ је део регионалне БИМАЛ Групе и представља модерну фабрику са савременом технологијом и производњом висококвалитетних производа. Седиште фабрике се налази у Брчком, у Босни и Херцеговини. БИМАЛ Група је регионални лидер у преради уљарица и житарица чије пословање обухвата обраду, производњу, трговину, складиштење и услуге бизнис парка. Производи БИМАЛ Групе, сходно томе и фабрике „БИМАЛ СУНЦЕ“ су високог квалитета и налазе се на тржиштима широм света.
Директор фабрике „БИМАЛ СУНЦЕ“ Сомбор је упознао начелника округа да се улажу значајна средства у модернизацију производног процеса са циљем достизања највишег нивоа квалитета производа и квалитета пословних проце, са тим у вези предвиђено је улагања од 14,5 милиона евра. Фабрика тренутно упошљава око150 запослених, капацитет фабрике је да на дневном нивоу преради 120 тона уља, са тенденцијом да се капацитет подигне на 200 тона. У скоријем периоду започеће се и са производњом маргарина. БИМАЛ СУНЦЕ ће у 2021. години производити производе врхунског квалитета од три врсте уљарица.


На крају разговора начелник округа и директор фабрике су изразили жељу за наставком успешне сарадње и да ће Сомбор, односно цео Западнобачки управни округ, у скоријој будућности бити препознат као регионални центар уљарске индустрије.