среда, 09 јун 2021 13:30

Начелник Западнобачког управног округа на састанку у Министарству рударства и енергетике

У понедељак 07.06.2021. године одржан је састанак у Министарству рударства и енергетике коме су присуствовали Горан Нонковић, начелник Западнобачког управног округа, Мирослав Ковачић, члан Градског већа за област комунална делатност и инвестиције и Атила Прибила, помоћник градоначелника Града Сомбора.

Представници Министарства који су били присутни на састанку су: Јованка Атанацковић , државни секретар, Зоран Илић, помоћник министра - Сектор за електроенергетику и Сабина Ивановић, помоћник министра – Сектор за зелену енергију.

Тема састанка се односила на енергетску ефикасност и изворе обновљиве енергије. Представници Града Сомбора су изјавили да је Град Сомбор одлучан да направи велики корак у погледу одрживих извора енергије и припреми терен за потенцијалне инвеститоре како би се изградила велика соларна електрана од 100 MW. На састанку су добијене инструкције у вези овог великог улагања. Напоменуто је да је потенцијални инвеститор спреман да самостално финансира пројекат и изградњу соларне електране на територији Града Сомбора.
Такође, припремамо се за реализацију енергетске ефикасности о чему смо већ извештавали и посебно као новину истичемо експлоатацију обновљивих извора енергије са малих панелних енергана са кровова стамбених зграда, породичних кућа и станова.

Начелник Округа изјавио је да је ова реализација ове инвестиције од изузетне важности за Град Сомбор, као и целу територију Западнобачког управног округа.