четвртак, 15 јул 2021 10:20

Начелник Горан Нонковић одржао састанак са представницима Министарства одбране

У среду, 14.07.2021. године, начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић одржао је састанак са начелником пуковником Миодрагом Надлачким из Регионалног центра Министарства одбране Нови Сад.Сас

танак је одржан у циљу информисања одговорних лица Западнобачког управног округа, градоначелника и председника јединица локалних самоуправа са правима и обавезама као и достигнутим степеном припрема за одбрану на територији надлежности.

Састанку су поред начелника округа и начелника пуковника, присуствовали и начелник Центра Министарства одбране Сомбор, градоначелник града Сомбора, заменици градоначелника/председника све четири јединице локалних самоуправа Округа.

На састанку су презентоване обавезе јединица локалне самоуправе у планирању припреме за одбрану, нормативно правно уређење планирања за одбрану, достигнути ниво планирања припреме за одбрану на територији надлежности, као и примена Закона о тајности података. Такође, од стране начелника пуковника Надлачког присутни су информисани и о предстојећим припремама у случају стављања одлуке ван снаге о обустави служења војног рока и цивилне службе. Наведено је да се у току месеца августа-септембра очекује одлука о служењу војног рока. Вајни рок би трајао 6 месеци, од чега 3 месеца обуке и 3 месеца служења у јединици. Први регрути би се могли очекивати у септембру наредне године.