понедељак, 19 јул 2021 16:13

Начелник и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Горан Нонковић обишао је специјалну болницу за рехабилитацију „Јунаковић“ Апатин

У недељу, у вечерњим часовима, 18.07.2021. године, начелник Западнобачког управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Горан Нонковић обишао је поплављену бању „Јунаковић“, Апатин. Услед велике количине падавина која је захватила подручје Округа дошло је до поплаве у објектима бање „Јунаковић“.

Поред директорице бање др Драгане Мрђенов и начелника округа Горана Нонковића, ангажовани су били и начелник Одељења за ванредне ситуације, Горан Бурсаћ, помоћник председника општине Апатин, Раде Ђукић и командир Ватрогасно-спасилачког батаљона Сомбор, Жарко Дмитровић.

За данас је предвиђен долазак директора ВДП „Западне Бачке“ Сомбор, Владислава Милошева и в. д. директора ДВП „Дунав и Тиса“ Сомбор, Дејана Ђурковића, како би се покушало предупредити и спречити за будући период поновна појава поплаве у наведеном објекту. Засада је, помоћу допунских пумпи и низом интервенција, санирана поплава.
О наведеном догађају извештај је достављен Сектору за ванредне ситуације, Министарства унутрашњих послова.