четвртак, 13 октобар 2022 14:02

МИНИСТАРКА РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ, ПРОФ. ДР ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ, НАЧЕЛНИК ЗБУО ГОРАН НОНКОВИЋ И ПРЕДСЕДНИК КУЛЕ ДАМЈАН МИЉАНИЋ ОБИШЛИ РАДОВЕ У КУЛИ ПОВОДОМ ПРОЈЕКТА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

 

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, заједно са начелником ЗБУО Гораном Нонковићем и председником општине Кула, Дамјаном Миљанићем су у четвртак, 13.10.2022. године, обишли радове на уградњи соларних панела у ОШ „Исо Бајић“, као и радове у оквиру програма енергетске санације породичних кућа и домаћинстава.

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је у Кули да улагање у енергетску ефикасност и коришћење ОИЕ доноси и смањење потрошње енергије и здравију животну средину.

Горан Нонковић, начелник Западнобачког управног округа, рекао је да је округ један од првих у Србији у којем се користе ОИЕ, и да је интересовање грађана за пројекте унапређења енергетске ефикасности велико у свим општинама округа. Поред интересовања за мере постављања изолације, замене столарије, котлове, интересовaње je исказанo и за постављање соларних панела. У свом обраћању навео је и да су јединице локалних самоуправа, заједно са министарством обезбедиле 72 милиона динара који ће се употребити за реализацију програма енергетске ефикасности у 2022. години, с тим да се нада да ће у следећем позиву средства бити повећана с обзиром да је интересовање грађана велико.

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је још и да ће Министарство наставити са субвенционисањем унапређења енергетске ефикасности, јер то улагање доноси и смањење потрошње и смањење емисије гасова са ефектом стаклене баште и позвала све локалне самоуправе да учествују у националном програму енергетске санације.