уторак, 07 фебруар 2012 19:14

Aктивности Окружног штаба за ванредне ситуације

{gspeech}Окружни штаб за ванредне ситуације обавештава грађане Западнобачког управног округа да су у складу са Наредбом Републичког штаба за ванредне ситуације од 06.02.2012. године,  спроведене активности на нивоу појединачних општиниских (Апатин, Кула и Оџаци) и градског (Сомбор) штаба. Јуче, 06. фебруара, одржане су седнице ових штабова са дневним редом који се односио на проглашење ванредне ситуације на читавој територији Републике Србије, последица зимских елементарних непогода, о чему су, према препорученој динамици и хиерархији, благовремено обавестили окружни штаб, а што ће бити у обавези да чине сваког наредног дана, за време ванредне ситуације. Окружни штаб ће, извештај са својих састанака које ће одржавати такође сваког дана, почевши од данас, 07. фебруара 2012. прослеђивати Покрајинском штабу .

Град Сомбор и локалне самоуправе су прихватиле препоруку републичке Владе у вези са престанком рада основних и средњих школа почевши од 06.02.-10.02.2012. године. Такође је прихваћена препорука о организовању и раду предшколских установа. У општинама Апатин и Оџаци предшколске установе неће радити. У Општини Кула радиће обданишта за децу до 5 година старости, а у граду Сомбору ће радити 4 предшколске установе.

 

На подручју Западно-бачког округа су проходни сви магистрални, регионални и сви локални путеви. Сва јавна комунална предузећа су са расположивом механизацијом и људством ангажована на чишћењу снега. На целом подручју Западно-бачког округа функционишу сви битни сегменти живота: редовно снабдевање електричном енергијом, гасом, водом за пиће, прехрамбеним намирницама, здравственим услугама и друго.

Окружни штаб је упознат са информацијом директора ВДП Западна Бачка о појави леда на реци Дунав и најавом за проглашење одбране од леда на овом сектору.{/gspeech}