петак, 15 март 2013 19:37

Посета амбасадора Израела Јосефа Левија

{gspeech}Начелник Западнобачког управног округа, мр Душан Јовић, је у четвртак 14.03.2013. године примио амбасадора Израела у Републици Србији Јосефа Левија.

Приликом посете Њ.Е. је од стране начелника округа упознат о историјату и привредним потенцијалима Западнобачког региона.

Мр Душан Јовић тим поводом и са намером привлачења потенцијалних инвеститора из Изреаела, организовао је састанак Њ.Е. са преставницима јединица локалних самоуправа Сомбор, Кула, Оџаци и Апатин који су појединачно представили своје расположиве капацитете. Др Живорад Смиљанић, председник општине Апатин,  Милан Ракас, помоћник градоначелника Сомбора за економску област, Милош Пејчић, председник Скупштине опшине Оџаци, и Велибор Милојичић, заменик председника општине Кула, говорили су о привредним, културним и туристичким потенцијалима локалних самоуправа.

Њ.Е. Леви је казао да је 30-ак израелских компанија инвестиционо присутно у Србији, те да су заинтересовани за улагања у тзв. паметну пољопривреду и напредне технологије. Амбасадор Израела позвао је локалне самоуправе да подносе пројекте економској служби Амбасаде Израела јер је то најбржи и најједноставнији начин остварења појединих инвестиционих подухвата.

 

Састанку је присуствовао и Саша Цвејин, председник сомборске Јеврејске општине.

Њ.Е. амбасадор Леви, изразио је задовољство пријемом у Западнобачки управни округ и током посете је обишао галерију „Милан Коњовић“, „Народно позориште Сомбор“ и сомборску Jеврејску општину.{/gspeech}