уторак, 14 мај 2013 19:38

Представљен пројекат „Запослимо Србију“

{gspeech}У уторак, 13.05.2013. године начелник округа мр Душан Јовић одржао је састанак са замеником директора Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, Влада Републике Србије Александром Влајковићем и представницима јединица локалних самоуправа Западнобачког управног округа: др Живорадом Смиљанићем, председником општине Апатин; Миланом Ракасом, помоћником градоначелника града Сомбора; Николом Кривокућом, замеником председника општине Оџаци; Драгицом Јотановић, шеф кабинета председника општине Кула, Милошем Даниловим из Агенције за развој и Ендре Фарбаш, члан пројектног тима (представници општине Кула).

На састанку је представљен пројекат „Запослимо Србију“ који је иницирала Канцеларија, а који има за циљ ојачавање економске везе дијаспоре и локалних самоуправа кроз подршку дијаспоре конкретним пројектима мање вредности, пре свега гринфилд и браунфилд инвестицијама. Предвиђено је да пројектом буду обухваћене инвестиције мање вредности које би се кретале од пет хиљада до милион евра и које би као такве биле сконцентрисане на једном месту - интернет страници Канцеларије.

На овај начин жели се постићи развој мале привреде било кроз финансирање од стране наших људи из дијаспоре, било од инвеститора из иностранства.{/gspeech}