четвртак, 05 новембар 2015 11:19

Савет Западнобачког управног округа

У среду, 28.10.2015. године, у канцеларији начелника Западнобачког управног округа, одржана је XL седница Савета Западнобачког управног округа. Седници су присуствовали: мр Латинка  Васиљковић, начелница Западнобачког управног округа, Драган Трифуновић, председник општине Кула, Душан Маријан, председник општине Оџаци, Миодраг Бакић, заменик председника општине Апатин, Горан Милић , шеф кабинета градоначелника, Предраг Ракоњац, начелник Одељења за ванредне ситуације у сомбору и Марко Ђумић, шеф Одсека за опште послове. 

Једна од тема коју су присутни разматрали је решавања проблематике везане за актуелну мигрантску кризу.

Што се тиче припремљености локалних самоуправа на територији ЗБУО за предстојећи зимски период присутни су информисани  да је рок за усвајање Предлога плана рада зимске службе 15 новембар. Представници локалних самоуправа су истакли да спремно дочекују зимски период и да су обезбеђене довољне количине соли и адекватна механизација. 

Анализом резултата локалних самоуправа о учешћу у финансирању програма или мера активне политике запошљавања у 2015. години из републичког буџета, констатовано је да су на територији свих општина ЗБУО у текућој години спроведени програми или мере активне политике запошљавања. За наредну годину, предвиђено је да се још више средстава издвоји за запошљавање грађана и најављене су нове инвестиције.