понедељак, 26 октобар 2015 10:39

Састанак начелника управних округа са потпредседницом Владе и министарком државне управе и локалне самоуправе др Кори Удовички

У Београду, у Клубу посланика, одржан је 20.10.2015. године други састанак потпредседнице Владе и министарке државне управе и локалне самоуправе др Кори Удовички са начелницима управних округа.  Предмет састанка је био упознавање и размена искустава у спровођењу реформских процеса у РС, и у склопу њега анализа стручних служби управних округа коју је извршила Светска банка и представљање активности начелника управних округа као посебан допринос унапређењу у различитим областима које су од значаја за функционисање УО. 

Истакнут је значај сарадње, договора и размене искустава у спровођењу Закона о инспекцијском надзору, а све у циљу повећања ефикасности инспекцијских служби. Такође, на састанку је исказана захвалност окрузима на ангажовању и разумевању у кризним ситуацијама током мигрантске кризе, као и подршка начелницима на ангажовању на реализацији пројеката прекограничне сарадње. 

Састанку су присуствовали и представници Светске банке који су у уводном делу састанка одржали презентацију „Функционална анализа стручних служби управних округа“, као дела хоризонталне анализе органа државне управе, са циљем да се утврди евентуална потреба за рационализацијом у стручним службама.