уторак, 27 јул 2010 18:59

Састанак са Вуковарско – сријемском жупанијом

{gspeech}Дана 23.07.2010. године у организацији начелнице Западнобачког управног округа одржан је састанак на тему: Размена искустава и пројектних идеја са Вуковарско-сријемском жупанијом, тачније Агенцијом за развој Вуковарско-сријемске жупаније „Храст“ д.о.о.

Састанку су присуствовали представници Одељења за локално економски развој локалних самоуправа Западнобачког управног округа и општине Бач Јужнобачки управни округ Агенцијом за развој „Храст“ д.о.о.,  Агенција за мала и средња предузећа Сомбор, ЈП „Железнице Србије“, „ Дунав пропелер“, „Удружење лепих заната“ Сомбор, Библиотека „Карло Бијелицки“, Војвођанско друштво за железницу, Атлетски клуб Вуковар, Атлетски клуб Апатин, Канцеларија за младе Апатин, НВО „Виварта“ и други потенцијални субјекти који би могли бити носиоци или партнери у пројектима у прекограничној сарадњи и конкурисању за средства из фондова ЕУ.

 

На састанку су изнете идеје за многе пројекте што је довело до закључка да има доста места за успостављање сарадње између Р. Србије и Р. Хрватске преко заједничких пројеката. Такође је предложено одржавање и састанка у септембру са дефинисаним пертнерима са обе стране за изгледне пројекте на конкурсима ИПА фондова.{/gspeech}