петак, 08 април 2016 11:23

Посета министра Александра Вулина фабрици „МАГНА СЕАТИНГ“ у Оџацима

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин је у Оџацима посетио предузеће „Магна Сеатинг“ д.о.о. које производи пресвлаке за аутомобилска седишта и у коме је више од 70 одсто радника запослено преко пројекта Националне службе за запошљавање. Министра Александра Вулина дочекали су председник општине Оџаци Душан Маријан, начелница Западнобачког управног округа мр Латинка Васиљковић, заменица директора Покрајинске службе за запошљавање Снежана Седлар, директор Националне филијале за запошљавање у Сомбору Секула Тањевић, члан општинског већа општине Оџаци Горан Николић и Марко Каранфиловић.

Министар је рекао да је у буџету Републике Србије за ову годину предвиђено 12,3 милијарде динара за подстицање запошљавања. Према његовим речима, Влада Србије је 2006. године почела да ради на субвенционисању запошљавања и до 2013. године успела је да запосли 35.000 људи.

Он се посебно захвалио локалној самоуправи Оџаци која се, како је рекао, показала као добар партнер и помогла да фабрика послује успешно и запосли велики број радника. Оно што је посебно битно је, истакао је министар Вулин, да та фабрика планира и проширење капацитета, тако да ће у Оџацима бити отворено још око 500 нових радних места.

Директор предузећа „Магна сеатинг“ Нихат Ердин, који је генерални менаџер за четири фабрике Магна у Европи, рекао је да се ове године планира завршетак новог постројења у Оџацима и да се већ с почетка наредне године може очекивати запошљавање нове радне снаге.