понедељак, 13 јун 2016 10:39

Посета министра Вулина Сомбору

Дана 10. 06. 2016. године, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, мр Латинка Васиљковић, начелница Западнобачког управног округа, новоизабрана градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, др Владо Бабић, посланик у Народној скупштини Републике Србије и Секула Тањевић, директор филијале Националне службе за запошљавање Сомбор посетили су Ветеринарску станицу „Животињско царство“ у Сомбору која је прошле године добила признање Националне службе за запошљавање за успешну пословну идеју и покретање сопственог посла.

Ова Ветеринарска станица је основана уз подршку НЗС програма субвенција за самозапошљавање и до сада је користила различите мере активне политике запошљавања, а тренутно има осам запослених и једно лице на стручној пракси.

Министар Вулин је навео да је један од приоритета Владе Републике Србије да се створи атмосфера да предузетници, попут власника ове Ветеринарске станице, преузму судбину у своје руке и да заиста промене свој живот и створе бољи живот себи и својој породици.

“За субвенције за самозапошљавање Национална служба је издвојила 603 милиона динара. У првих пет месеци ове године за субвенцију за самозапошљавање пријавило се 6501 лице што је повећање у односу на прошлу годину за 35 одсто“ – навео је министар Вулин и истакао да је, према подацима Агенције за регистрацију предузећа, ове године регистровано, односно основано 13.986 нових привредних субјеката, а да је из регистра избрисано 9136 предузећа.