четвртак, 30 јун 2016 12:26

Посета новог покрајинског секретара Педагошком факултету у Сомбору

 

У четвртак, 30. јуна, Педагошки факултет у Сомбору посетио је нови покрајински секретар за виоско образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.  Том приликом сусрео се са деканом Педагошког факултета проф. др Жељком Вучковићем, а након разговора о садашњем стању, пеосветном раду и даљим перспективама јединог сомборског факултета, покрајински секретар се обратио будућим студентима, пред полагање пријемног испита. 

У кратком поздравном слову будућим студентима, проф. Милошевић је рекао да му је ово прва радна посета на новој функцији, ван седишта Секретаријата, и да га на то обавезује дуга традиција ове сомборске просветне институције. Нагласио је да су, и поред значаја материјалне основе, најважнији људи који стварају, а навео је и мисао да су две најважније љубави детета оне према родитељу и учитељу.

На крају, поручио је будућим студентима Педагошког факултета да је рад са људима велика обавеза али и привилегија и пожелео им је успех, здравље и добру сарадњу са својим наставницима. 

У пратњи декана и продекана Педагошког факултета, као и мр Латинке Васиљковић, начелнице Западнобачког округа, покрајински секретар је посетио и историјско здање Препарандије, у коме се упознао са драгоценим историјским збиркама, које сведоче о 238 година дугој традицији образовања српских учитеља у Сомбору, нагласивши да сматра како су ове збирке јединствена и драгоцена српска културна и просветна баштина, те како све треба учинити да оне буду сачуване за наредна поколења и доступне свим заинтересованима. 

IMG_1142.JPG IMG_1145.JPG IMG_1148.JPG IMG_1163.JPG IMG_1167.JPG IMG_1184.JPG