четвртак, 06 октобар 2016 12:25

Радна посета Бездану

Настављајући посету селима, како би се на лицу места разговарало о актуелним питањима од значаја за мештане, градоначелница Душанка Голубовић, боравила је у Бездану.

Са градоначелницом, на састанку са члановима Савета МЗ „Бездан“ били су и: заменик градоначелнице Антонио Ратковић, Мирослав Ковачић, члан Градског већа за комуналну област и инвестиције, Борис Буловић, помоћник за област урбанизма и заштите животне средине, те директори јавних комуналних предузећа и ГБ „Карло Бијелицки“.

Председница Савета Ержебет Маћуш, навела је да у Бездану великих проблема немају.

-Захваљујући постојању КП „Водовод“ пијемо исправну воду, површина месне заједнице је велика, али смо у сарадњи са ЈКП „Простор“ успели да решимо проблем који је настао због тога што је смањен број радника који раде на одржавању. Углавном, све што је у надлежности града функционише, јер ми не чекемо да се проблеми гомилају, покушамо да их решимо сами, а уколико не успемо обраћамо се надлежнима. То је случај и са сеоском библиотеком, јер се испоставило да библиотека није затворена, ради два дана у недељи и књиге су и даље на располагању грађанима – навела је, осим осталог, Маћуш.

На састанку је констатовано да Бездан има велики потенцијал, јер су на обали Дунава, на подручју села је надалеко познато бањско лечилиште Бања „Бездан“, Музеј Батинске битке би уз мало добре воље и средстава органа са виших нивоа власти могао постати туристичка атракција...

Састанку у Бездану присуствовала је и начелница Западнобачког управног округа мр Латинка Васиљковић која је истакла да начин рада сомборске локалне самоуправе и одржавање састанака са представницима месних заједница могу свима да послуже као пример добре праксе.

-На лицу места проблеми се лоцирају, добију се праве информације и постигне договор око начина решавања отворених питања. Драго ми је што имам прилику да и сама учествујем на оваквим договорима, а Округ је спреман да помогне и пружи подршку при решавању одређених проблема –казала је мр Васиљковић.

unnamed (2).jpg unnamed.jpg