среда, 12 октобар 2016 09:23

Одржан радни састанак начелника управних округа са територије АП Војводине

У Новом Саду, седишту Јужнобачког управног округа , у уторак  11. септембра одржан  је радни састанак којем су присуствовали начелници војвођанских управних округа: Милан Новаковић, начелник Јужнобачког управног округа, мр Латинка Васиљковић, начелник Западнобачког управног округа, Данијела Лончар, начелник Јужнобанатског управног округа, Душан Шијан, начелник Средњобанатског управног округа, Никола Лукач, начелник Севернобанстског  управног округа и Драги Вучковић, начелник Севернобачког управног округа, као и бригадни генерал 1. бригаде копнене војске Жељко Петровић.  

Испред Западнобачког управног округа састанку је прислуствовала и Смиља Грабеж, шеф службе за опште послове. Тема састанка се односила на статус републичких и покрајинских инспекцијских служби на територији АП Војводине као и на проблеме са којима се сусрећу приликом вршења инспекцијског надзора. Том приликом констатовано је да је неопходно ангажовање додатних извршилаца, као и боља техничка опремљеноста, а све у циљу квалитетнијег обављања надзора.

На основу свега изнетог на састанку је покренута иницијатива за одржавање састанка са министром Државне управе и локалне самоуправе РС на којем би била упозната са изазовима са којима се сусрећу инспекцијске службе управних округа, као и начелници округа. Такође ће за састанак бити предложена и могућа решења наведених проблема.

2016_10_12_састанак_војводина (1).jpg 2016_10_12_састанак_војводина (3).jpg