петак, 14 октобар 2016 10:15

Одржана IV седница савета Западнобачког управног округа

У седишту Западнобачког управног округа, дана 13.10.2016. године, са почетком у 12 часова, одржана је IV седница Савета округа, којом је председавала мр Латинка Васиљковић, начелник Округа. Седници су присуствовали Душанка Голубовић, градоначелник града Сомбора,  Радивој Секулић, председник општине Апатин,  Милан Глушац, председник општине Врбас, Велибор Милојичић, председник СО Кула, у својству заменика председника општине Кула, Милорад Станишић помоћник председника општине Оџаци, у својству заменика председника општине Оџаци, Мирослав Ковачић, члан Градског већа града Сомбора за област комуналне делатности и инвестиција, Сава Дојић, члан Градског већа града Сомбора за област финансија и привреде, Миодраг Петровић, начелник Одељења за комуналне послове и Васа Крстервски, в.д директора ЈКП „Енергана“.

На седници Савета, између осталог, разматране су могућности преузимања ингеренција за управљање, коришћење и одржавање железничке инфраструктуре од стране јединица локалних самоуправа, а која обухвата железничке правце на територији Округа са акцентом на железнички правац Сомбор-Врбас.  

Након дискусије заузет је недвосмислен став свих присутних о постојању интереса  да пружни правци на територији Округа опстану и да се обезбеди њихово даље функционисање, како због привредног значаја, тако и због значаја становништва на територији нашег Округа. 

Једна од тачака дневног реда била је и подношење извештаја везаних за коордиснисане акције републичких инспекција и инспекција јединица локалних самоуправа, као и укљученост Округа у поступак праћења реализације примене Закона о озакоњењу објеката. Том приликом начелница мр Латинка Васиљковић је истакла да је постигнут добар ниво сарадње између органа једница локалних самоуправа ЗБУО-а и републичких органа.

OKRUG 005.JPG OKRUG 006.JPG OKRUG 007.JPG OKRUG 008.JPG