уторак, 15 новембар 2016 05:41

Обележен дан Првог центра за обуку

Тринаести новембар, обележава се као Дан Првог центра за обуку Војске Србије у Сомбору у знак сећања на два значајна датума - 13. новембар 2006. када је формиран Центар и 13. новембар 1918. године када је, након пробоја Солунског фронта, у Сомбор ушла претходница Војске Краљевине Србије. 

Поводом Дана Првог Центра за обуку, одржана је пригодна свечаност коју је, поред бројних гостију из друштвеног, економског и политичког живота, представника Града Сомбора и општина Апатин, Кула и Оџаци, својим присуством увеличала начелница Западнобачког управног округа мр Латинка Васиљковић и Шеф одсека за опште послове Смиља Грабеж. 

Честитајући празник, заменик команданта 1. Центра за обуку, потпуковник  Иван Орбовић истакао је да постигнутим резултатима у реализацији бројних задатака, посебно у обуци војника на добровољном служењу војног рока Први центар значајно доприноси изградњи оперативне способности Војске Србије, нарочито Бачке бригаде. Том приликом уручена су признања и захвалнице најзаслужнијим припадницима Првог центра за обуку, као и субјектима који су дали допринос у његовом раду.