четвртак, 01 децембар 2016 10:41

Одржана седница Савета Западнобачког управног округа

У згради Жупаније у Сомбору, у уторак, 29.11.2016. године, са почетком у 10,00 часова одражана је V седница Савета Западнобачког управног округа у проширеном саставу. Седница је одржана на иницијативу државног секретара Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије др Ивана Бошњака, а којом је председавала мр Латинка Васиљковић, начелник ЗБУО-а. 

Седници су, поред председавајуће, присуствовали др Иван Бошњак државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе, Драган Вујичић самостални саветник МДУЛС, представници Фонда „Европски послови“ АП Војводине: Габријела Хас, помоћник директора фонда, Милан Чежек и Андрија Алексић, чланови Савета ЗБУО-а Душанка Голубовић, градоначелник Града Сомбора и Душан Маријан, председник општине Оџаци, Милорад Лукић, шеф Канцеларије за локално економски развој општине Оџаци, Александар Јовановић представник Канцеларије савета Европе у Београду, Хелена Роксандић Мусулин, начелник ГУ Града Сомбора, Михаел Плац,  шеф Канцеларије за локално економски развој града Сомбора, Владимир Павков, начелник ОУ општине Кула, Милош Данилов сарадник у Канцеларији за локално економски развој општине Кула, Јелена Ићитовић начелник ОУ општине Апатин, Снежана Радмановић-Пејић, представник Канцеларије за локално економски развој општине Апатин, и Смиља Грабеж шеф Одсека за опште послове ЗБУО-а.

Начелник Округа мр Латинка Васиљковић је након отварања Седнице присутне известила о примени Закона о озакоњењу објеката на територија Западнобачког округа. Како је навела у свом излагању, Округ је на основи инструкције Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре одређен као спона између јединица локалних самоуправа ЗБУО-а и наведеног министарства, а све у циљу што ефикасније примене и праћења примене Закона о озакоњењу објеката. Такође је известила присутне и о заказаној конференцији за новинара заказаној за 30.11.2016. године са почетком у 13,00 часова у Прес сали Владе РС у организацији Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на којој ће бити саопштени резултати остварени у досадашњој примени Закона о озакоњењу објеката.  

На Седници су, од стране представника МДУЛС саопштене тренутне законодавне активности министарства, као и планови за наредну годину. Акценат је био на пакету прописа којима ће бити регулисан положај запослених у Аутономним покрајинама и јединицама локалних самоуправа, како је истакао државни секретар др Иван Бошњак. У дискусији, државни секретар је дао конструктивне одговоре на сва питања која су била упућена од стране представника локалних самоуправа према надлежном Министарству државне управе и локалне самоуправе Републике Србије. 

Представници фонда „Државни послови“ АП Војводине одржали су кратку презентацију о својим активностима и присутне упознали са активностима и могућностима које би локалне самоуправе требале да искористе, а све у циљу обезбеђивања додатних материјалних средстава из фондова Европске уније. У свом излагању, између осталог сугерисано је да се обрати пажња на конкурсе из области културе. 

FC5_0272.JPG FC5_0291.JPG FC5_0301.JPG FC5_0305.JPG FC5_0307.JPG FC5_0311.JPG FC5_0313.JPG FC5_0321.JPG FC5_0340.JPG FC5_0345.JPG naslovna fotografija.JPG