петак, 16 децембар 2016 15:48

У КАСАРНИ „АЕРОДРОМ“ У СОМБОРУ ДЕЦЕМБАРСКА КЛАСА ВОЈНИКА ПОЛОЖИЛА ЗАКЛЕТВУ

У Првом центру за обуку – касарни „Аеродром“ у Сомбору прва генерација војника која добровољно служи војни рок по новом шестомесечном моделу данас је положила свечану заклетву. Добровољно служење војног рока, према новом концепту, трајаће шест месеци а младићи и девојке ће прва три месеца провести на основној обуци у центрима за обуку, док ће остатак војног рока провести на колективној обуци у јединицама Војске Србије.

У сомборској касарни заклетву је положило 140 војника на добровољном служењу војног рока, а свечаности су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са сарадницима, представници Министарства одбране и Војске Србије, начелник Западнобачког управног округа мр Латинка Васиљковић, представници локалних самоуправа, МУП-а, верских заједница, родбина и пријатељи.

Обраћајући се најмлађој генерацији војника, начелник Генералштаба је истакао да су својој отаџбини дали часни завет пред заставом Србије, пред својим родитељима, пријатељима, старешинама, поручивши да треба да се поносе том заклетвом и да је заувек носе у срцу. Он је, такође, истакао да ће места увек бити за оне међу њима који након одслужења војног рока буду пожелели да постану професионални војници.

S1.jpg S2.jpg S3.jpg S4.jpg S6.jpg S7.jpg