петак, 13 јул 2018 15:15

ОДРЖАН САСТАНАК НАЧЕЛНИКА УПРАВНИХ ОКРУГА СА ТЕРИТОРИЈЕ АП ВОЈВОДИНЕ

У понедељак, 09. јула 2018. године, у седишту Средњобанатског управног округа, са почетком у 10.00 часова одржан је састанак којем је поред начелника управних округа са територије АП Војводина, Снежанe Вучуревић, начелникa Средњобанатског управног округа, Душанa Маријанa, начелникa Западнобачког управног округа, Драгoг Вучковић, начелника Севернобачког управног округа, Данијеле Лончар, начелника Јужнобанатског управног округа и Николе Лукач, начелника Севернобанатског управног округа и Наде Ђукић, шефа Одсека за опште послове Средњобанатског управног округа присуствовао и државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе др Иван Бошњак. Тема састанка се односила на унапређење квалитета рада управних округа.

Начелник Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, као домаћин састанка поздравила је присутне и захвалила им на доласку и том приликом указала на добру међусобну сарадњу округа. Посебно се захвалила државном секретару др Ивану Бошњаку на присуству састанку. Присутнима се обратио и државни секретар Иван Бошњак и том приликом навео да су бројни изазови са којима се сусрећу управни окрузи у свом раду, али да се статус округа није променио и да је неопходно јачати капацитете са којима располажу.

Данијела Лончар, начелник Јужнобанатског управног округа и координатор управних округа је нагласила стално актуелну тему унапређење квалитета рада управних округа, јачање међусобне сарадње, посебно у погледу решавања и превазилажења заједничких потешкоћа и проблема у раду као и сарадњу са јединицама локалних самоуправа. Такође је у свом излагању навела и активности које су управни окрузи спроводили у претходном периоду у сарадњи са појединим министарствима, с тим да се неке од њих још спроводе у континуитету, као што је праћење спровођења Закона о озакоњењу објеката, Закона о становању и одржавању зграда, реализација Пројекта адресног регистра и е-ЗУП-а.