уторак, 12 новембар 2019 10:08

75 ГОДИНА ОД БАТИНСКЕ БИТКЕ-ПОЧАСТ МЛАДИМ БОРЦИМА ЗА СЛОБОДУ

Полагањем венаца на Споменик Батинске битке на обали Дунава у Бездану и пригодним програмом данас је обележена 75. годишњица једне од највећих битака у Другом светском рату које су се одиграле на тлу Југославије, а где су победу однеле југословенске партизанске јединице и снаге совјетске Црвене армије.

Венце су на Споменик Батинске битке положили: у име Града Сомбора председница Скупштине Љиљана Тица и градоначелница Душанка Голубовић, у име Западнобачког управног округа начелник Душан Маријан , у име Амбасаде Руске Федерације други секретар Алексеј Цибулин, у име Покрајинске Владе помоћник покрајинског секретара за борачку-инвалидску заштиту цивилних инвалида рата и сарадњу са инвалидским и социјално-хуманитарним удружењима Жељко Лаиновић, испред СУБНОРА Републике Србије генерал-мајор у пензији Видосав Ковачевић, делегација СУБНОР-а Сомбор на челу са председником Петром Грабежом, делегација Првог центра за обуку Војске Србије, као и бројни представници удружења.

Овом приликом отворена је и изложба „Младост Војводине у Батинској битки“ Градског музеја Сомбор која у фокус ставља младе борце који су били учесници ове велике битке.