понедељак, 14 март 2022 14:39

Начелник округа Горан Нонковић присуствовао додељивању уговора у оквиру националног програма унапређења енергетске ефикасности у Аранђеловцу

У петак, 11.03.2022. године начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић присуствовао је додељивању уговора представницима 151 локалне самоуправе у оквиру националног програма унапређења енергетске ефикасности у организацији Министарства рударства и енергетике. Поред начелника Округа и градоначелника Града Сомбора, Антонија Ратковића, потписивању уговора присуствовали су и представници општина Оџаци, Кула и Апатин.

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић изјавила је у Аранђеловцу, да ће укупно бити уложене четири милијарде динара за повећање енергетске ефикасности у домаћинствима, од чега ће Министарство заједно са градовима и општинама издвојити две милијарде динара за субвенције грађанима који се пријаве за учешће у програму.

Укупна средства за спровођење мера енергетске санације породичних кућа и станова, на територији Западнобачког управног округа у 2022. години износе 62.000.000,00 динара, од чега је Министарство обезбедило 31.000.000,00 динара, а исто толико у укупном износу и ЈЛС Западнобачког управног округа.

Сада следи расписивање конкурса за извођаче радова и фирме које се баве продајом опреме, а потом ће бити расписан јавни позив за грађане који желе да конкуришу за ову меру подршке – Горан Нонковић, начелник Западнобачког управног округа.

У предстојећем периоду организоваћемо састанак са представницима локалних самоуправа и енергетским менаџерима како би што боље припремили конкурс за наше грађане. Очекујемо да ће он бити расписан до краја марта, а грађани ће моћи да конкуришу за изолацију фасада, замену столарије, грејне котлове и уградњу соларних панела.