среда, 01 март 2023 13:39

НАЧЕЛНИК ГОРАН НОНКОВИЋ ЈЕ ЧЕСТИТАО 1. МАРТ-СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

Начелник Западнобачког управног округа је у свом обраћању присутнима рекао следеће: „Овај дан се свечано обележава у целом свету почев од 1990. године, одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите са циљем да се укаже на витални значај и улогу служби цивилне заштите у случају свих типова и несрећа и кафастрофа и суочавања са њима – да се ода признање за њихове напоре, жртве и подвиге.

Обележавање 1. марта међународног дана цивилне заштите има за циљ, да се укаже на витални значај цивилне заштите у заштити и спасавању људи и материјалних добара од елементарних непогода и других опасности у миру и рату.

То је организовани одговор друштва на све опасности, и свих институција.

Међутим веома је важна улога и појединаца, јер је највећа привилегија свих спасавање и помоћ људима у невољи.

Неспорно је да цивилна заштита мора имати већи значај у систему заштите и спасавања грађана наше земље, и да наше друштво улаже много више снаге и средстава како би имали добро опремљене и обучене специјализоване јединице цивилне заштите као преко потребне додатне снаге које ће бити ангажоване у ванредним ситуацијама.

Наведене јединице ће у наредном периоду представљати значајну снагу у заштити и спасавању свих грађана у Републици Србији.

Намерно то кажем јер нема веће привилегије од спасавања и помагања људима у невољи“.