понедељак, 12 јун 2023 12:16

НАЧЕЛНИК ГОРАН НОНКОВИЋ И ГРАДОНАЧЕЛНИК АНТОНИО РАТКОВИЋ ПРИСУСТВОВАЛИ СУ ПРЕЗЕНТАЦИЈИ НОВИХ МАШИНА ЗА РАД ПРЕДУЗЕЋА „БОЈА“ ДОО

Начелник округа Горан Нонковић и градоначелник града Сомбора Антонио Ратковић су у четвртак, 08. јуна 2023. године, на локацији нове индустријске зоне у Сомбору, присуствовали презентацији нових машина за рад предузећа „Боја“ доо, Сомбор.

У присуству гостију из целе Србије, али и из Мађарске, Македоније и Хрватске приказане су: машина за уклањање ознака са коловоза водом под притиском. Једна од десетак машина у Европи и једина у региону. Користи притисак воде до 3000 бара за уклањање ознака са коловоза, чишћење аеродромских писта од гуме, наслага уља и фарбе, чишћење коловоза од уља након саобраћајних незгода, скидање хидроизолације са мостовских конструкција и слично. Друга представљена машина је машина за обележавање ознака на путу технологијом дебелослојне термопластике. Прва таква машина у Србији. Користи се за обележавање ознака које дају максималне перформансе за возаче у ноћним условима и условима смањене видљивости и влажног коловоза.