четвртак, 10 август 2023 08:13

НАЧЕЛНИК ОКРУГА ГОРАН НОНКОВИЋ И ГРАДОНАЧЕЛНИК СОМБОРА АНТОНИО РАТКОВИЋ ПОСЕТИЛИ ФАБРИКУ „БИМАЛ СУНЦЕ“ У СОМБОРУ

У среду, 9. августа 2023. године начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић и градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, посетили су фабрику за прераду житарица „Бимал Сунце“ Сомбор. Домаћини су им били Александар Васиљевић, директор те фабрике у Сомбору са сарадницом Наташом Пуцар, директорицом корпоративних комуникација.
Током обиласка фабрике и производних погона, домаћини су начелника округа Горана Нонковића и градоначелника Антониа Ратковића упознали са стратешким планом развоја уљарске индустрије на овим просторима, као и о потенцијалним улагањима у ширењу производног капацитета у нашем граду. Градоначелник је у разговору истакао „да је Град Сомбор увек доступан инвеститорима и са тимом својих сарадника спреман да им пружи подршку с циљем доприноса отварању нових радних места и квалитетном и убрзаном развоју града“.
Наташа Пуцар је навела да „Бимал група“ има озбиљне развојне планове за Сомборску фабрику: „Планирамо да проширимо производњу и тиме ћемо и да повећамо број радних места, а подршка коју нам пружате и верујемо коју ћете нам пружати и надаље су нам у тим настојањима изузетно значајни“.
„Бимал група“ са седиштем у Брчком у БиХ, послује у неколико држава, и чији се производи могу видети у целом свету, а фабрика у Сомбору која производи изузетно квалитетне и познате производе из палете прехрамбених намирница, тренутно има преко 165 запослених.