недеља, 27 јануар 2013 19:32

Одржана седница Савета Западнобачког управног округа

{gspeech}У четвртак, 24.01.2013. године, у Западнобачком управном округу, одржана је седница Савета Округа којом je председавao начелник мр Душан Јовић. Седници су присуствовали и др Живорад Смиљанић, председник општине Апатин, Драган Трифуновић, председник општине Кула, Никола Кривокућа, заменик председника општине Оџаци и Борислав Станичков, заменик председника Скупштине града Сомбора.

Том приликом је дошло до реализације закључакa са претходне седнице, и од стране чланова Савета, потписане су две иницијативе: Иницијатива за усклађивање наплате путарине на делу ауто-пута Нови Сад-Суботица и Иницијатива за реконструцију и изградњу пута Бездан-Сомбор-Врбас.

У другом делу седнице, а на иницијативу Националне службе за запошљавање – Покрајинске службе за запошљавање, дискутовало се о Локално економским саветима за запошљавање са нарочитим акцентом на: јачање капацитета локалних савета за запошљавање у смислу децентрализације политике запошљавања са централног на регионални и локални ниво, упознавање учесника са Националним и Покрајинским акционим планом запошљавања; сагледавање активности локалних савета за запошљавање поводом доношења акционих планова за 2013. годину; реконструкција формираног локалног савета за запошљавање за више општина (регионалног), предлагање координатора и утврђивање динамике  конституисања и доношења плана запошљавања наведеног савета.

 

Уводна излагања у другом делу седнице изнела је Снежана Седлар, заменица директора Покрајинске службе за запошљавање, координатор овог пројекта и  том приликом je договорено да ће убудуће координатор удружених локалних савета за запошљавање бити мр Душан Јовић.{/gspeech}