петак, 17 јул 2015 16:01

Презентација примене новог Закона о инспекцијском надзору

Дана 09.07.2015. године у Суботици,  у организацији Министарства државне управе и локалне самоуправе, Агенције за међународни развој USAID и Севернобачког управног округа, одржана је презентација примене новог Закона о инспекцијском надзору. Циљ презентације је саветовање о примени појединих одредби Закона о инспекцијском надзору које ступају на снагу 29. јула. Према речима Ивана Бошњака, државног секретара у Министарству за државну управу и локалну самоуправу, нови Закон о инспекцијском надзору растеретиће привредне субјекте  сувишних процедура различитих служби контроле, омогућиће им повољније пословање, а унапредиће и рад инспектора.

Координациона комисија ће уједначити инспекцијски надзор у свим градовима и иста правила ће важити за све локалне самоуправе. Закон обједињује рад 36 инспекција у ресору 12 министарстава, покрајинске и  инспекције на локалном новоу са изворним и повереним овлашћењима. 

Осим начелнице Западнобачког управног округа мр Латинке Васиљковић, презентацији су били присутни и начелници војвођанских управних округа, представници републичких и покрајинских органа, локалних самоуправа и пословних и привредних удружења.