среда, 31 октобар 2012 19:22

Презентован пројекат „Заједничке развојне могућности у хрватско-српском Дунавском региону"

{gspeech}На првој регионалној конференцији локалних акционих група о равномерном развоју, који је одржан 29. октобра у мотелу Родић у Кули, представницима Западнобачког округа, Вуковарско-сријемске жупаније и Осјечко-барањске жупаније - председник Белгијско-српске пословне асоцијације др Хуго ван Вегхел презентовао је предлог пројекта „Заједничке развојне могућности у хрватско-српском Дунавском региону“.

Циљ овог скупа, који је отворила начелница Западнобачког управног округа Лилјана Соколова, је унапређење прекограничне сарадње у области туризма, као и равномерни развој поменутих општина. Речено је да је конференција организована са тежњом успостављања, развијања и јачања међусобних односа на друштвеном, економском, културном и другим подручјима и да ће за реализацију пројеката бити задужене локалне акционе групе.

Присутнима се обратио и председник општине Кула Драган Трифуновић. Он је рекао да општина Кула намерава да кроз конкретне пројекте, у складу са стратегијом одрживог развоја општине Кула, равномерно развија сва насељена места у општини.

Жупан Вуковарско-срјемске жупаније је приликом обраћања присутнима изразио задовољство што присуствује скупу и навео да постоји спремност и заинтересованост жупаније за прекограничну сарадњу.

 

Поред представника општина из Западнобачког округа (Апатин, Кула, Сомбор и Оџаци) на скупу су присуствовали и гости из  Вуковарско-сријемске жупаније и Осјечко-барањске жупаније, као и представници туристичких организација из поменутих општина.{/gspeech}