уторак, 13 септембар 2016 08:17

Стручни скуп о изазовима млечног говедарства и могућностима развоја млечне индустрије у Војводини и Србији

У четвртак, 8.09.2016. године у Амфитеатру централне универзитетске зграде у Новом Саду одржан је семинар на тему „Изазови млечног говедарства: Холандија и Србија“. Организатор скупа је била Амбасада Краљевине Холандије, Одељење за пољопривреду у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, шумарство и водопривреду, Факултетом за пољопривреду/Департман за сточарство и Удружење новинара Србије.

Уводну реч на скупу је имао Вук Радојевић, секретар Секретаријата за пољопривреду, шумарство и водопривреду АП Војводине који је том приликом позвао све заинтересоване да конкуришу за добијање мера подршке које додељује Секретаријат.

У првом делу семинара  представљен је систем организације трансфера знања у Холандији као и техничко прадавање на тему исхране крупне стоке, док је у поподневном панелу дискутовано о информисању јавног сектора са акцентом на изазове са којима се сусрећу произвођачи и прерађивачи у сектору млечног говедарства у Србији као и представљање праксе из Холандије.

Семинару су испред Западнобачког управног округа присуствовали начелник мр Латинка Васиљковић и шеф одсека Смиља Грабеж.

08092016_Radojevic_stocarstvo 03.jpg IMAG1342.jpg